Sentir-se segura durant les relacions sexuals

 

L’àmbit de les relacions sexuals pot provocar certes inseguretats, sobretot durant les primeres relacions. Però fins i tot dones adultes, amb anys d’experiència en relacions íntimes, poden tenir certa dificultat per a gaudir plenament del sexe degut a alguna por o inseguretat.
T’ofereixo un seguit de recomanacions per ajudar-te a sentir-te més segura durant les relacions sexuals:

 

Comunicació oberta i honesta
Expressa les teves necessitats i desitjos i pregunta els de l’altra persona. Ningú sap què és el que t’agrada ni què és el que vols si no ho expresses. Cap de nosaltres sap llegir la ment!
Comença amb demandes senzilles, com ara “m’agrada més a poc a poc”, i mica en mica et serà més senzill fer demandes més explícites.
 
Consentiment
El consentiment és clau per a que totes les parts implicades se sentin còmodes i segures. Has de sentir-te disposada a participar en l’activitat sexual i donar el teu consentiment de manera lliure i voluntària.
Si no ho tens clar, és que no és el moment o no és la persona. No toleris imposicions ni xantatges.

 

Respecte
Tots hem de tractar els companys sexuals amb respecte i dignitat. Tu decideixes en què vols participar i quins són els teus límits, i han de ser respectats. Igualment, respecta els dels altres.
Pràctiques sexuals segures
Difícilment et sentiràs segura si no es prenen mesures de protecció per a evitar un embaràs no desitjat o una infecció de transmissió sexual. Tria un mitjà de protecció que et faci sentir segura i no transigeixis, no és negociable.

 

Atenció post-sexual
Després d’una relació sexual és bonic mostrar interès pel benestar de l’altre i estar disponible per escoltar i donar suport. Enforteix lligams i ajuda a millorar posteriors trobades sexuals.

 

Consulta un professional
Si sents que no pots gaudir plenament de la teva vida sexual per qualsevol inseguretat o dificultat, no dubtis a demanar ajuda a un professional especialitzat.
Una vida sexual plena és molt gratificant i millora la salut física i mental. Gaudeix de la teva!

 

Mariló Grassot

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt